Wij streven ernaar dat de sporter zo snel en veilig mogelijk terugkeert naar de sport. Een cruciale factor voor de juiste behandeling is uitmuntende diagnostiek. Daarom ondergaat u als sporter een uitgebreid onderzoek. Indien nodig zal er direct beeldvormend onderzoek plaatsvinden, middels echografie, of u wordt doorverwezen naar een specialist binnen ons netwerk.

Echografie is een medische beeldvormende techniek. In combinatie met het (sport)fysio- en manueel therapeutisch onderzoek maakt echografie het mogelijk om snel en nauwkeurig een betrouwbare uitspraak te doen over een klacht. Dit draagt bij aan een scherpere fysiotherapeutische diagnose en maakt een effectiever behandelplan mogelijk.

Echografie is een zeer bruikbare methode om musculoskeletale structuren, zoals botten, gewrichten, spieren, pezen, kapsels en banden, te bestuderen. Het biedt een directe weergave van de beweging, functie en anatomie van het lichaam. Met echografie kan weefselschade na een sportblessure goed beoordeeld worden, en het herstel tijdens de revalidatie kan worden gevolgd. Daarnaast maakt het de voortgang van de therapie zichtbaar, wat veiliger is voor de sporter.

Vooral klachten rond de schouder, elleboog, pols, knie, enkel en voet lenen zich voor echografisch onderzoek. Voorbeelden zijn slijmbeursontstekingen, spierscheuringen, peesontstekingen van de achillespees of kniepees, een tenniselleboog of gewrichtsklachten, die met echografie waarneembaar zijn. In sommige gevallen wordt echografie vergoed door zorgverzekeraars, na doorverwijzing door uw huisarts of specialist.

SportfysiotherapieSportfysiotherapie
Sportfysiotherapie
Orthopedische Manuele TherapieOrthopedische Manuele Therapie
Orthopedische Manuele Therapie
Excellente diagnostiekExcellente diagnostiek
Excellente diagnostiek
TopsportTopsport
Topsport
ContactContact
Contact