Wij willen dat de sporter zo snel en veilig mogelijk weer terugkeert naar de sport. De juiste behandeling valt of staat bij excellente diagnostiek. U wordt als sporter dan ook uitgebreid onderzocht en indien geïndiceerd zal er direct beeldvormend onderzoek worden gedaan door middel van echografie of u wordt door gestuurd naar een specialist uit ons netwerk.

Echografie is een medisch beeldvormende techniek. Met behulp van echografie, is in combinatie met het (sport)fysio -en manueel therapeutisch onderzoek, eenvoudig en snel een betrouwbare uitspraak te doen over een klacht. Dit zorgt voor een scherpere fysiotherapeutische diagnose van de klacht en maakt een doeltreffender behandelplan mogelijk.

Echografische beeldvorming is een zeer bruikbare methode om musculoskeletale structuren als botten, gewrichten, spieren, pezen, kapsel en banden te bestuderen. Echografie geeft een directe weergave van beweging, functie en anatomie van het lichaam. Weefselschade na een sportblessure is met echografie goed te beoordelen. De mate van weefselherstel tijdens de revalidatie kan worden bewaakt. Daarnaast is het verloop van de therapie zichtbaar te maken en dit werkt veiliger voor de sporter.

Met name klachten van en rond de schouder, elleboog, pols, knie, enkel en voet zijn geschikt voor echografisch onderzoek. Bijvoorbeeld slijmbeursontstekingen, spierscheuringen, peesontstekingen van de achillespees of kniepees, een tenniselleboog of gewrichtsklachten zijn met echografie zichtbaar te maken. Echografie wordt na doorverwijzing van uw huisarts of specialist in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraars. 

(Top)sportfysiotherapie(Top)sportfysiotherapie
(Top)sportfysiotherapie
Orthopedische Manuele TherapieOrthopedische Manuele Therapie
Orthopedische Manuele Therapie
Excellente diagnostiekExcellente diagnostiek
Excellente diagnostiek
(Top)sportbegeleiding(Top)sportbegeleiding
(Top)sportbegeleiding
ContactContact
Contact