De sportfysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Met zijn kennis helpt de sportfysiotherapeut u bij het voorkómen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten aan het bewegingsapparaat. U krijgt altijd zorg op maat. Passend bij uw persoonlijke situatie en gericht op het doel dat u wilt bereiken.

De eerste afspraak bestaat uit een Screening, Intake en een Onderzoek. Tijdens de screening stelt de fysiotherapeut u vragen over uw lichamelijke klacht. Het doel is om vast te stellen of uw klacht inderdaad behandeld kan worden of dat u eerst door uw huisarts gezien moet worden. Als u door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen, is uitgebreide screening niet nodig, dat heeft de arts al gedaan.

Het onderdeel intake is bedoeld om met u te door te praten over uw lichamelijke klacht en de mogelijke oorzaken, en wat uw persoonlijke doelen zijn. Wat wilt u met de behandeling bereiken? Wat wilt u (weer) kunnen?

Bij het onderzoek kijkt de sportfysiotherapeut naar uw houding en hoe uw lichaam beweegt in het licht van uw lichamelijke klacht.

Daarna wordt er een diagnose gesteld en stelt het behandelplan voor. U bespreekt dit samen, want uw persoonlijke situatie en doelen staan hierbij centraal. Stel dus ook vooral uw vragen aan de sportfysiotherapeut en vertel wat u graag wil bereiken.

Heb ik een verwijzing nodig van een specialist?

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut, zonder verwijzing van een arts. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel verwijst de fysiotherapeut u naar uw huisarts. Het is verstandig uw huisarts te laten weten dat u onder behandeling bent bij de fysiotherapeut. Uw huisarts kan daarmee rekening houden bij de behandeling van andere klachten.

Kwaliteit
Ons doel is  het leveren van ‘Topkwaliteit’ in de zorg en sport. Om dit te garanderen staan wij ingeschreven in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) en diverse andere vakgenootschappen.

 
(Top)sportfysiotherapie(Top)sportfysiotherapie
(Top)sportfysiotherapie
Orthopedische Manuele TherapieOrthopedische Manuele Therapie
Orthopedische Manuele Therapie
Excellente diagnostiekExcellente diagnostiek
Excellente diagnostiek
(Top)sportbegeleiding(Top)sportbegeleiding
(Top)sportbegeleiding
ContactContact
Contact