Als (top)sporter bestaat de kans dat je door overbelasting of trauma last krijgt van een achillespees, tenniselleboog, hielspoor, kniepees, schouderpezen of liesblessure. Dan kan EPTE misschien de oplossing voor jou in combinatie met een geprotocolleerd oefenprogramma. 

Wat is EPTE?

EPTE staat voor Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse. Het is de meest innovatieve en veilige manier om van chronische peesproblemen af te komen, ook al is die pees al jaren pijnlijk of zelfs beschadigd is. Deze behandeling wordt veelal toegepast bij topsporters, recreatieve sporters en bij overbelasting letsels. De behandeling wordt enkel uitgevoerd door gecertificeerde en goed opgeleide EPTE® therapeuten of artsen.

EPTE

De effectiviteit van EPTE

De effecten van Percutane Electrolyse Therapie hangen samen met een chemisch en fysiologisch proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde PH waarde ontstaat, bloedcirculatie verbetert en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Percutane Electrolyse Therapie is bewezen effectief bij het bevorderen van de lokale celstofwisseling. Percutane Electrolyse Therapie bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig 

De voordelen van EPTE behandeling

  • Nauwkeurige behandeling direct in de locatie onder geleide van echografie
  • Gezond weefsel wordt ontzien
  • Geringe foutmarge door begeleiding van echografie
  • Snel effectief, al na 3-5 behandelingen minder pijn

Bij welke indicaties is EPTE effectief?

EPTE is zeer effectief bij ontstoken of chronisch ontstoken pezen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe” en de fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen.

De behandeling

Onder geleide van echografie (ook zichtbaar voor jou als herstellende sporter) wordt op de plaats van de ontsteking of overbelasting een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal kort (ongeveer 2 minuten) stroom geleiden precies in het ontstekings- of overbelastingsgebied, waardoor er in de pees weer nieuwe bindweefsel vezels worden aangemaakt. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed. 

Deze micro-amperage stroom kan soms wel wat oncomfortabel aanvoelen maar is zelden pijnlijk te noemen. Doordat de stroomvorm in combinatie met de tijd van EPTE zo geoptimaliseerd is, is er vrijwel geen gevoeligheid en toch optimaal herstellend effect. De EPTE behandeling wordt altijd gecombineerd met een trainingsprogramma om spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken. De pees moet eerst minimaal 24 uur na de behandeling herstellen. In sommige gevallen wordt er ook gekozen voor een beschermende tape de eerste dagen na de behandeling.

Meestal zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE nodig.

De sportpraktijk is EPTE® gecertificeerd, zie  http://www.electrolisisterapeutica.com/en/epte-official-centers 

SportfysiotherapieSportfysiotherapie
Sportfysiotherapie
Orthopedische Manuele TherapieOrthopedische Manuele Therapie
Orthopedische Manuele Therapie
Excellente diagnostiekExcellente diagnostiek
Excellente diagnostiek
TopsportTopsport
Topsport
ContactContact
Contact