Een topsport fysiotherapeut is een hooggekwalificeerde en een academisch geschoolde fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van complexe en sportgerelateerde aandoeningen. Deze professionals hebben doorgaans uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van fysiotherapie en hebben vaak aanvullende training en certificeringen behaald in gespecialiseerde gebieden. 

Enkele taken en verantwoordelijkheden van een topfysiotherapeut kunnen zijn:

 • Diagnose stellen: Het nauwkeurig beoordelen en diagnosticeren van musculoskeletale aandoeningen en blessures is een essentieel onderdeel van het werk van een topsport fysiotherapeut. We gebruiken onze kennis van anatomie, fysiologie en biomechanica om de oorzaak van problemen te achterhalen.
 • Behandelplannen ontwikkelen: Op basis van de diagnose stellen we gepersonaliseerde behandelplannen op die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt. Dit kan onder meer fysiotherapeutische oefeningen, manuele therapie, mobilisatie, en andere technieken omvatten.
 •  Revalidatie: Topsport fysiotherapeuten zijn vaak betrokken bij het revalidatieproces na blessures of operaties. We helpen patiënten om hun mobiliteit en functie te herstellen en begeleiden hen bij het terugkeren naar hun normale activiteiten of sportprestaties.
 • Preventie: Naast behandeling zijn topsport fysiotherapeuten ook bezig met het voorkomen van blessures. We kunnen advies geven over preventieve oefeningen, houdingscorrectie en andere maatregelen om herhaling van blessures te voorkomen.
 • Samenwerking: Topsport fysiotherapeuten werken vaak samen met andere zorgverleners, zoals orthopeden, sportartsen en trainers, om een uitgebreide en geïntegreerde benadering van de zorg te bieden.
 • Onderzoek: Topsport fysiotherapeuten zijn ook betrokken bij wetenschappelijk onderzoek om bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden en het verbeteren van bestaande praktijken.

De meest voorkomende sporten in de praktijk zijn:

 1. Kite surfen
 2. Vechtsport (Brazialiaans Jiu Jitsu, judo, kickboksen en mixed martial arts)
 3. Crossfit
 4. Powerliften 
 5. Rugby

Bruce is verantwoordelijk voor een aantal individuele topsporters die tot absolute top van de wereld behoren. Met deze sporters reist hij over de wereld tijdens trainingen of toernooien, biedt hij medische zorg en bezit over een groot medisch netwerk over de gehele wereld. Dit allemaal om de topsporter zonder zorgen te kunnen laten richten op maar 1 doel: GOUD. 

 pippa.bruce

Bruce samen met Pippa van Iersel (4 maal 3e van de Wereld Kitesurfen) tijdens haar eerste comeback na haar voorste kruisband revalidatie.

Bruce quote

rebellen3
Amsterdam 7's world series rugby

Amsterdam 7's world series rugby
rebellen2016
Cluster rugby team

rebellen2015
Rugby team Paarse rebellen

sportpraktijk.allblacks.rebellen 
Samen met de All Blacks uit Nieuw-Zeeland. 

 

SportfysiotherapieSportfysiotherapie
Sportfysiotherapie
Orthopedische Manuele TherapieOrthopedische Manuele Therapie
Orthopedische Manuele Therapie
Excellente diagnostiekExcellente diagnostiek
Excellente diagnostiek
TopsportTopsport
Topsport
ContactContact
Contact